Melodifestivalen 1958

Den första gången vi fick ett bidrag i Sveriges färger var 1958. Detta år genomfördes ingen nationell tävling utan bidraget valdes faktiskt ut av Sveriges radio (SR) i samarbete med Sveriges kompositörer och textförfattare (SKAP). Bidraget som fick representera Sverige i Eurovision Song Contest 1958 blev Alice Babs med låten ”Lilla stjärna”.

Juryn som bestod av SR och SKAP fick in över 150 bidrag, utav dessa blev alltså Alice Babs vald att representera Sverige. Vid tidpunkten var Alice Babs en lysande stjärna på den svenska musik himmelen. Alice Babs slutade på en 4:e plats i Eurovision Song Contest vilket ansågs som mer än godkänt, även då det totala antalet bidrag endast var 10. Värt att notera är att detta år infördes en regel som än i dag står sig, nämligen att vinnande land får hålla i tävlingen det kommande året.

Alice Babs med ”Lilla Stjärna” när det begav sig i Melodifestivalen 1958:

Vår sida för melodifestivalen är uppe och kommer fyllas på med information och nyheter allt eftersom. Här finner ni även spelsajter där ni kan spela på melodifestivalen odds.
Till melodifestivalen 2015: KLICKA HÄR.

Lite extra kilon?
Vinn biljetter till finalen!
Du kan vinna biljetter till finalen i melodifestivalen! Läs mer om tävlingen här och ta chansen du också! Läs mer här nu!
Melodfestivalen erbjudanden!
Betway erbjuder... Spela på att valfri artist kvalificerar från någon av de fyra deltävlingarna eller från Andra chansen, och om artisten du väljer inte kvalificerar sig direkt till finalen ger vi pengarna tillbaka som ett gratisspel upp till 250 kr. Besök Betway här och läs mer!
Rösta här!
Nelly har fina kläder!
Köp melodifestivalen album!

Här nedan kan du köpa album med populära melodifestivalen bidrag. Kolla in!

 
Rapportera online med Jobbtimmar