Melodifestivalen 1959

1959 var året då melodifestivalen för första gången bestod av en nationell tävling, alltså den tävlingsform som än idag speglar melodifestivalen. Dock såg tävlingsformatet något annorlunda ut 1959, 16 deltagare gjorde upp i 8 semifinaler där de 8 vinnarna gick vidare till den stora finalen. Vinnarlåten i Melodifestivalen 1959  blev ”Augustin” som framfördes av ingen mindre än Siw Malmkvist.

Eftersom Frankrike vann ESC (Eurovision Song Contest) 1958 så hölls ESC finalen detta år i Cannes, Frankrike. Sverige slutade på 9:e plats utav 11 deltagarländer. Värt att notera är att det inte var Siw Malmkvist som representerade Sverige, utan Brita Borg, detta var Sveriges RADIO TV som bestämde av för oss okänd anledning.

Brita Borg med klassikern ”Augustin”:

Vår sida för melodifestivalen är uppe och kommer fyllas på med information och nyheter allt eftersom. Här finner ni även spelsajter där ni kan spela på melodifestivalen odds.
Till melodifestivalen 2015: KLICKA HÄR.

Viktig info!

Du måste vara 18 år och äldre för att spela online!
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller.
Lite extra kilon?
Melodfestivalen erbjudanden!
Betway erbjuder... Spela på att valfri artist kvalificerar från någon av de fyra deltävlingarna eller från Andra chansen, och om artisten du väljer inte kvalificerar sig direkt till finalen ger vi pengarna tillbaka som ett gratisspel upp till 250 kr. Besök Betway här och läs mer!
Rösta här!