Melodifestivalen 1960

Melodifestivalen 1960 hade samma tävlingsupplägg som 1959, nämligen 16 deltagare som gjorde upp i 8 semi-finaler. 8 lyckliga vinnarna gick sedan vidare till den stora finalen på Cirkus i Stockholm. Melodifestivalen ökade mycket i popularitet sen tidigare års upplaga, vilket märkes i antal bidrag som sökte till tävlingen (en ökning på 400%). Vinnarlåten i Melodifestivalen 1960 blev ”Alla andra får varann” som framfördes av Östen Warnerbring och Inger Berggren i melodifestivalen, dock så fick Siw Malmkvist representera Sverige med den låten i Eurovision Song Contest (ESC) i London.

ESC 1960 skulle egentligen tagit plats i Nederländerna, men då värdlandet valde att avstå fick England ta över rodret. ”Alla andra får varann” slutade till sist på en 10:e plats av totalt 13 länder, vann gjorde Frankrike.

Siw Malmqvist med ”Alla andra får varann”:

Vår sida för melodifestivalen är uppe och kommer fyllas på med information och nyheter allt eftersom. Här finner ni även spelsajter där ni kan spela på melodifestivalen odds.
Till melodifestivalen 2015: KLICKA HÄR.

Viktig info!

Du måste vara 18 år och äldre för att spela online!
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller.
Lite extra kilon?
Melodfestivalen erbjudanden!
Betway erbjuder... Spela på att valfri artist kvalificerar från någon av de fyra deltävlingarna eller från Andra chansen, och om artisten du väljer inte kvalificerar sig direkt till finalen ger vi pengarna tillbaka som ett gratisspel upp till 250 kr. Besök Betway här och läs mer!
Rösta här!