Melodifestivalen 1961

Melodifestivalen 1961 fick förkortade tävlingsregler, detta år valde man att satsa större på en final och då skrota semifinalerna. Cirkus i Stockholm var i dessa tider en populär lokal för konserter och annat, och det var även här som melodifestivalen 1961 hölls. Låter ”April April” vann detta år, låten framfördes två gånger av två olika artister, nämligen Siw Malmkvist och Gunnar Wiklund. Vid melodifestivalens början var det större fokus på själva låten, varken Siw eller Gunnar representerade Sverige i Eurovision Song Contest, utan det fick Lill-Babs göra.

I Eurovision Song Contest gick det sedan inge vidare, Sveriges bidrag ”April April” slutade på en inte all så smickrande 14:e plats utan 16 möjliga. Värt att notera är att 1961 var Finlands första år där man skickade en låt till Eurovision Song Contest.

Populära Lill-Babs sjunger om dumma sillar i ”April April”:

Vår sida för melodifestivalen är uppe och kommer fyllas på med information och nyheter allt eftersom. Här finner ni även spelsajter där ni kan spela på melodifestivalen odds.
Till melodifestivalen 2015: KLICKA HÄR.

Lite extra kilon?
Vinn biljetter till finalen!
Du kan vinna biljetter till finalen i melodifestivalen! Läs mer om tävlingen här och ta chansen du också! Läs mer här nu!
Melodfestivalen erbjudanden!
Betway erbjuder... Spela på att valfri artist kvalificerar från någon av de fyra deltävlingarna eller från Andra chansen, och om artisten du väljer inte kvalificerar sig direkt till finalen ger vi pengarna tillbaka som ett gratisspel upp till 250 kr. Besök Betway här och läs mer!
Rösta här!
Nelly har fina kläder!
Köp melodifestivalen album!

Här nedan kan du köpa album med populära melodifestivalen bidrag. Kolla in!

 
Rapportera online med Jobbtimmar