Melodifestivalen 1962

Den 5:e upplagan av melodifestivalen tog plats 1962. Nu hade det nästan blivit tradition att hålla finalen på Cirkus, så blev det även detta år. Melodifestivalen 1962 hade likt 1961 ej några semifinaler utan man satsade istället allt på finalen. Programledare var Bengt Feldreich och tittarna röstade fram melodin ”Sol och vår” som det vinnande bidraget. ”Sol och vår” framfördes två gånger, av Inger Berggren och Lily Berglund. Strukturen vid denna tidpunkt var att varje melodi skulle framföras två gånger av två olika artister och orkester.

1962 var första gången där faktiskt vinnarartisten (Inger Berggren) också fick representera Sverige i Eurovision Song Contest, tidigare skickades ofta någon annan då det var låten som stod i fokus, inte artisten.

Värt att notera om melodifestivalen 1962 är att för första gången fanns ett bidrag med som framfördes av en utländsk artist, nämligen dansken Otto Brandenburg.

Puttelandet Luxemburg stod som värd för Eurovision Song Contest 1962 då man vunnit året innan. Sverige hade vid tidpunkten inte varit speciellt framgångsrika internationellt, denna gång slutade Sverige på en helt ok 7:e plats.

En glittrande artist i Inger Berggren med melodin ”Sol och vår”:

Vår sida för melodifestivalen är uppe och kommer fyllas på med information och nyheter allt eftersom. Här finner ni även spelsajter där ni kan spela på melodifestivalen odds.
Till melodifestivalen 2015: KLICKA HÄR.

Viktig info!

Du måste vara 18 år och äldre för att spela online!
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller.
Lite extra kilon?
Melodfestivalen erbjudanden!
Betway erbjuder... Spela på att valfri artist kvalificerar från någon av de fyra deltävlingarna eller från Andra chansen, och om artisten du väljer inte kvalificerar sig direkt till finalen ger vi pengarna tillbaka som ett gratisspel upp till 250 kr. Besök Betway här och läs mer!
Rösta här!