Melodifestivalen 1963

Melodifestivalen 1963 hölls på Cirkus i Stockholm. Denna melodifestival som var den 6:e i ordningen kom att gå till historien som den sista melodifestival där varje melodi framfördes av två olika artister/orkestrar. 50% av bidragen valdes av diverse kompositörer och 50% bestod av de valda bidrag som skickats in av allmänheten. Det vinnande bidraget 1963 blev melodin ”En gång i Stockholm” som framfördes varsin gång av Carli Tornehave och Monica Zetterlund, den senare fick sedan representera Sverige i Eurovision Song Contest (ESC).

Eurovision Song Contest 1963 gick av stapeln i London, Storbritannien. Tävlingen skulle egentligen hållits i Frankrike men på grund utav dålig ekonomi gick arrangörskapet till London. Totalt 16 bidrag/länder deltog, tråkigt för Sverige blev ESC detta år en stor besvikelse med en delad sistaplats (delad med Finland, Holland, och Norge). Sverige fick noll poäng!

”En gång i Stockholm” av Monica Zetterlund förtjänade bättre:

Vår sida för melodifestivalen är uppe och kommer fyllas på med information och nyheter allt eftersom. Här finner ni även spelsajter där ni kan spela på melodifestivalen odds.
Till melodifestivalen 2015: KLICKA HÄR.

Viktig info!

Du måste vara 18 år och äldre för att spela online!
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller.
Lite extra kilon?
Melodfestivalen erbjudanden!
Betway erbjuder... Spela på att valfri artist kvalificerar från någon av de fyra deltävlingarna eller från Andra chansen, och om artisten du väljer inte kvalificerar sig direkt till finalen ger vi pengarna tillbaka som ett gratisspel upp till 250 kr. Besök Betway här och läs mer!
Rösta här!