Melodifestivalen 1965

1965 års upplaga av Melodifestivalen var den 7:e i ordningen och hölls på Cirkus i Stockholm (i vanlig ordning på den tiden).

Tävlingen var tillbaka efter ett års frånvaro då 1964 års upplaga av melodifestivalen ställdes in pga artist strejk.

Ingvar Wixell vann finalen med melodin ”Annorstädes vals”, att Ingvar Wixell vann var inte så konstigt då han framförde alla 6 bidragen i finalen. Att en artist framnförde alla bidragen kan tyckas kontigt, anledningen var att fokuset skulle flyttas från artisten till själva melodin. Detta år kunde allmänheten ej skicka in några bidrag alls, istället togs bidragen in av kompositörer.

”Annorstädes vals” av Ingvar Wixell representerade Sverige i Eurovision Song Contest. Tävlingen genomfördes detta år i Neapel, Italien, den 20:e mars. 1965 debuterade Irland och därmed slogs rekordet för antalet deltagarländer i Eurovision Song Contest sammanhang, 18 länder deltog. Sveriges bidrag gjordes om till Engelska och bidraget fick då namnet ”Absent Friend”, Sverige kom på en 10:e plats.

Ingvar Wixell framför ”Absent Friends” vackert:

1965 vann Ingvar Wixell, vem vinner 50 år senare (2015)?

Vår sida för melodifestivalen är uppe och kommer fyllas på med information och nyheter allt eftersom. Här finner ni även spelsajter där ni kan spela på melodifestivalen odds.
Till melodifestivalen 2015: KLICKA HÄR.

Viktig info!

Du måste vara 18 år och äldre för att spela online!
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller.
Lite extra kilon?
Melodfestivalen erbjudanden!
Betway erbjuder... Spela på att valfri artist kvalificerar från någon av de fyra deltävlingarna eller från Andra chansen, och om artisten du väljer inte kvalificerar sig direkt till finalen ger vi pengarna tillbaka som ett gratisspel upp till 250 kr. Besök Betway här och läs mer!
Rösta här!